Martine Lage
pianist, zanger en liedschrijver

DESIMA

Samen met Simone de Koning-Blotenburg (sopraan) en Désirée Schuttel-Roosjen (verteller) vorm ik het trio Desima. Simone en ik hebben samen aan het Conservatorium in Utrecht gestudeerd. Désirée is een echte poëzieliefhebber. In 2018 hebben wij onze eerste klassieke lied- en poëzierecital samengesteld, met liederen van onder anderen Fauré, Mendelssohn en Schubert en gedichten van onder anderen Kopland, Oosterhuis en Zijlstra. Die recital, getiteld 'Lentewandeling' hebben we uitgevoerd in wijkkerk Aller Erf te Veenendaal en in de Catharinakapel te Harderwijk. We namen de luisteraars mee in een denkbeeldige muzikale wandeling langs het frisse groen, veelkleurige bloemen en naar de hoop en verwachting die de lente ieder jaar weer met zich meebrengt, en kregen verraste en enthousiaste reacties op ons programma.

Op 2 februari 2019 voerden we onze tweede klassieke lied- en poëzierecital 'Winterdroom', met liederen van onder anderen Schumann, Brahms en Grieg en gedichten van onder anderen de Coninck, van der Waals en Koster, uit in de Catharinakapel te Harderwijk.

Inmiddels hebben we ook een herfstprogramma samengesteld. Op zaterdag 26 oktober 2019 ging onze derde lied- en poëzierecital 'Herfstimpressie' in première. In de Zendingskerk in Ermelo brachten we onder andere liederen van Purcell, Quilter, Haydn en Fauré, en gedichten van Wind, Posthouwer, Kopland en Zijlstra ten gehore.

De reacties op onze recitals blijven steeds weer erg positief en enthousiast, en voor ons is het elke keer weer een feest om deze mooie en inspirerende programma's uit te voeren. Dus word je nieuwsgierig, houd dan mijn website in de gaten voor nieuwe optredens en laat je meenemen door de seizoenen van het jaar! (De eigen website van Desima is in de maak)

Wij komen ook graag in contact met mensen die een van onze drie klassieke lied- en poëzierecitals; 'Lentewandeling', 'Herfstimpressie' of 'Winterdroom' willen boeken. Neem daarvoor contact op via het contactformulier op deze website.